Sanat ve Spor Dünyasının Yıldızları IWC INGENIEUR'u Tercih Ediyor

iwc ingenieur

Cesur estetik kodlar ve yüksek teknolojiyi buluşturan yeni IWC Ingenieur dünyanın önemli isimlerinin tercihi olarak dikkat çekiyor. Yepyeni bir görsel kimlik kazandırılan IWC Ingenieur geçtiğimiz Watches & Wonders fuarında saat tutkunlarının beğenisine sunuldu. 21’inci yüzyıla yaraşır, çok yönlü ve lüks bir spor saat olan Ingenieur, modern yorumuyla büyük ilgi topladı. Sanat ve spor dünyasının da tercihlerinden olan Ingenieur’u kullanan ünlü isimler arasında Dwayne Johnson, Jimmy Buttler, Justin Theroux, Jimmy Fallon, Nicholas Braun ve PJ Tucker var.

IWC’nin mühendislikteki uzmanlığını da kusursuz biçimde yansıtan yeni Ingenieur, Gérald Genta’nın 1970’lerde tasarladığı Ingenieur SL (Ref. 1832) saatinin cesur estetik kodlarını taşırken ergonomisi, teknolojisi ve yüzey bitirme işlemleriyle en yüksek standartları karşılar nitelikte. Koleksiyon üç paslanmaz çelik ve bir titanyum versiyonu kapsıyor. Ingenieur Automatic 40, IWC üretimi 32111 kalibre ile çalışıyor ve güç rezervi 120 saat. Yeni modellerin tamamı, mekanizmayı manyetik alanlara karşı koruyan yumuşak demir iç kasayla donatıldı ve 10 bara kadar su geçirmiyor. Tüm bu özellikler Ingenieur’u büyük bir hayran kitlesine sahip, çok yönlü spor saatler haline getiriyor.

IWC Schaffhausen, 1970’lerde Cenevreli ünlü saat tasarımcısı Gérald Genta’dan Ingenieur modelini yeniden tasarlamasını istedi. Ingenieur ilk kez 1955’te çıktı. Schaffhausen’da geliştirilen ilk otomatik mekanizmanın yanı sıra, manyetik alanlara karşı korumalı yumuşak demir iç kasa barındıran saat, IWC açısından teknik bir kilometre taşıydı – Almanca ve Fransızca’da “mühendis” anlamına gelen Ingenieur ismi de teknik başarısının simgesi gibiydi. Genta, eşsiz yaratıcılığıyla Ingenieur’a hemen ayırt edilen, yepyeni bir görsel kimlik kazandırdı. 1976’da çıkan Genta imzalı Ingenieur SL, IWC’nin çelik saatlerden oluşan SL koleksiyonunun en ses getiren modeli olarak beş yuvalı vidalı bezel, benzersiz bir desene sahip kadran, H şeklinde zincir baklalı entegre bilezik gibi cesur estetik kodlar taşıyordu. Ingenieur SL, inovatif ve ezber bozan tasarımıyla zamanının ilerisindeydi. Gérald Genta’nın kreasyonu, günümüzde de koleksiyoncuların gözdesi ve IWC tarihinde en rağbet gören modellerden biri

Etiketler: iwc, iwc saat, iwc ingenieur, IWC Schaffhausen
Eylül 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR